reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Vlees Gerechten Gehaktbal Trafasie met spaghetti

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Gehaktbal Trafasie met spaghetti

Kookboek Bestellen

8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
50 minuten.
Mild-Kruidig.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 1. Spaghetti:
  • 1 pak (500 gr) spaghetti
  • 2. Gehaktbal Trafasie:
  • 500 gram kipgehakt
  • 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 ui
  • 100 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 3. Fond Trafasie (vers bereid):
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ ui (kleine)
  • 4 teentjes knoflook
  • Plakje Madam Jeanette peper (geraspt)
  • 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 2 el Faja Lobi Pinda Sambel  
  • 1 tl gember (gemalen)
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 4. Bakken:
  • 4 eetlepels braadboter  
  • Fond Trafasie (zie stap 4 in Bereidingswijze)

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

1. Spaghetti:
STAP 1: Spaghetti bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Gehaktbal Trafasie:
STAP 2: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. 
STAP 3: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.
3. Fond Trafasie (vers bereid):
STAP 4: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.
4. Bakken:
STAP 5: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
STAP 6: Voeg Fond Trafasie aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Gehaktballen en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer de gehaktballen met de spaghetti, schenk de jus over de gehaktballen.

Variatietip:

Varieer de spaghetti eens met Surinaamse bami.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Dewi
Pfffff als hollanders zijn we natuurlijk grote liefhebbers van de gehaktbal, maar deze is wel echt heel lekker
Naam:*
Email:*
Bericht:*