reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Vlees Gerechten Gehaktbal Trafasie in tomatensaus

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Gehaktbal Trafasie in tomatensaus

Kookboek Bestellen

8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
40 minuten.
Mild-Kruidig.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus:
  • 500 gram kipgehakt
  • 2 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 ui
  • 100 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 2. Fond Trafasie Tomato:
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui (kleine)
  • 4 teentjes knoflook
  • Plakje Madam Jeanette peper (geraspt)
  • 1½ el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 2 el Faja Lobi Pinda Sambel  
  • 1 tl gember (gemalen)
  • 1 el tomatenpuree  
  • 2 el gezeefde tomaten
  • 1½ tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie)
  • 150 ml water
  • 3. Bakken:
  • 4 eetlepels braadboter (Croma) 
  • Fond Trafasie (zie stap 3 in Bereidingswijze)

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo Tangerlogo
Bereidingswijze:

1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus:
STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Witte Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. 
STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.  
2. Fond Trafasie Tomato:
STAP 3: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Witte Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel, gember, tomatenpuree, gezeefde tomaten en Trassie Trafasie hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.
3. Bakken:
STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
STAP 5: Voeg Fond Trafasie Tomato aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Gehaktballen en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer als hapje tussendoor of met rijst, broodje, Nasi Trafasie, Bami Trafasie, gekookte aardappelen; schenk de jus erover.  

Variatietip:

Bereid eens vegetarische gehaktballen door in dit recept het gehakt te vervangen met sojabrokken. De sojabrokken in ruim water gaarkoken, uitlekken, fijn malen en even in zonnebloemolie opbakken, vervang het gehakt hiermee.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*