reward
Home Recepten 1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen Flensjes (Surinaams-Javaanse pannenkoek met speciale kokosvulling...

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Flensjes (Surinaams-Javaanse pannenkoek met speciale kokosvulling)


1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Lekkernij.
Voor 8 personen.
40 minuten.
Zoet.
Bakken.
 
Ingrediënten:
  • 200 gram pannenkoekenmix
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 400 ml melk
  • Boter
  • 2 theelepels rode kleurstof (toko)
  • Vulling: 2 zakjes vanillesuiker, 250 gram kokos (gemalen), 175 gram suiker, 375 ml melk en rum aroma naar smaak.

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's
Bereidingswijze:

1. Vulling:
Alle ingrediënten plus een paar druppels rode kleurstof bij elkaar doen en 15-20 minuten op een laag vuurtje, onder af toe omscheppen, koken tot een mooie vaste massa.
2. Pannenkoek:
Doe de pannenkoekmix in een kom en voeg al roerende melk, kleurstof, ei en zout toe tot er een glad beslag ontstaat.
Verhit een klontje boter in de koekenpan, giet daarin wat van dit beslag, laat het uitlopen over de bodem van de koekenpan en bak het aan weerszijden lichtelijk bruin.
3. Flensjes:
Zet circa 1 eetlepel van de vulling aan één kant van de pannenkoek in de lengte en rol die op.

Serveertip:

De flensjes met vork en mes in stukjes snijden en opdienen.

Variatietip:

Voeg één of meerdere van de volgende ingrediënten aan de vulling toe: rum aroma (naar smaak), verse gember, geschaafde amandelen, rozijnen. Gebruik ook eens gele kleurstof of een combinatie van rode en gele kleurstof voor het beslag.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*