Bereidingswijze:
1. Drumsticks:
STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten. STAP 2: Drumsticks toevoegen en ze 5 minuten op matig vuur opbakken.
STAP 2: Voeg Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Pinda Sambel, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat (in stukjes) en bruine suiker toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
STAP 3: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan doorkoken.
2. Bami: Recept Surinaamse Bami
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Drumsticks en Kookvideo's
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveer drumsticks met Surinaamse bami; serveer de saus in een apart kommetje en schenk het naar behoefte over het vlees. Heerlijk met Surinaamse gele sambal
Variatietip:
Varieer de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) eens met Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) met ½ theelepel pimentpoeder.