Bereidingswijze:
STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 2: Maïzena in 100 ml water oplossen.
STAP 3: 6 eetlepels olie in een grote wok verhitten, ui hierin lichtbruin fruiten, kipfilet (in reepjes) en garnalen toevoegen en gaarbakken.
STAP 4: Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en enkele minuten roerbakken.
STAP 5: Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen) toevoegen en omscheppen.
STAP 6: 700 ml water, boter, (opgeloste) maïzena toevoegen en omscheppen.
STAP 7: 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen.
STAP 8: De laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes) toevoegen en omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Groenten Gerechten en Kookvideo's
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveren met Kotomisi Basmati.
Variatietip:
Varieer de garnalen met tahoe, vis of met vlees van eigen voorkeur.