reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 7. Rijst Gerechten Chinese Nasi (nasi van Chinees restaurant)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Chinese Nasi (nasi van Chinees restaurant)

Kookboek Bestellen

7. Rijst Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
35 minuten.
Mild-Kruidig.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 400 gr Kotomisi Basmati
  • 4 eieren
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 350 gr kipfilet
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 1 bosje bosui
  • 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 8 plakjes gegrilde kipfilet of ham ( vleeswaren koelschap supermarkt)
  • 4 tl sesamolie
  • 3 el rijstwijn
  • TIP: Chinese restaurants gebruiken de originele rijstwijn van het merk SHAOXING, verkrijgbaar bij o.a. Oriental Webshop of Amazing Oriental Supermarkten

Bereidingswijze:

STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
daarin lichtbruin fruiten.
STAP 4: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
STAP 5: Doperwten en bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen
en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
STAP 6: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
STAP 7: De gekookte rijst, de eieren en gegrilde kipfilet of ham (in reepjes) toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie Chinese Nasi; de laatste minuut sesamolie en rijstwijn toevoegen en omscheppen. Eventueel zout naar smaak.
 TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveren in een luxe bord.

Variatietip:

Voeg bouillonpoeder in plaats van zout naar smaak toe aan het eind van stap 7.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*