reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 13. Groenten Gerechten Chinese kip gemarineerd met rijstwijn en plum saus

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Chinese kip gemarineerd met rijstwijn en plum saus

Kookboek Bestellen

13. Groenten Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
35 minuten excl. marineren.
Mild-Kruidig.
Wokken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 4 el Shaohsing Rijstwijn (Chinese toko)
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (5 spicepowder)
  • 1½ el basterd suiker (donker bruine)
  • 1 el Mee Chun Plum Saus (toko)
  • 1 el tomatenpuree
  • stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt)
  • 800 gr kippendijenfilet
  • Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
  • 5 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl Mee Chun Sesamolie (toko)
  • 600 gr Shanghai paksoi

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's
Bereidingswijze:

STAP 1: Bami Trafasie (roerbakmix), Shaohsing Rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.   
STAP 3: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
STAP 7: Shanghai paksoi (in de lengte gehalveerd) enkele minuten in ruim water met wat zout, met deksel op de pan,  beetgaar koken en afgieten.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip:

Serveer de kip op een bedje van Shanghai paksoi. Ook heerlijk met Zuurgoed Trafasie

Variatietip:

Varieer de kippendijenfilet met varkenshaas of tahoe.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*