reward
Surinaams Kookboek Bestellen

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Broodje warm vlees

Kookboek Bestellen

1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voor 4 personen.
30 minuten.
Mild-Kruidig.
Wokken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 800 gr kippendijenfilet
  • 1 grote plak Madam Jeanette peper
  • 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gember (gemalen)
  • 1tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie)
  • 2 kleine tomaten
  • 2 el honing
  • 100 ml water
  • 8 Surinaams Puntjes of pistoletten
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 2: Kippendijenfilet (gehalveerd) en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.  
STAP 3: Voeg Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, gember, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden) en honing toe, omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
STAP 4: Het water toevoegen en 25 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Belegde Broodjes en Bara en Kookvideo's.

Serveertip:

Snijd de broodjes open, beboter beide zijden en beleg ze met het warm vlees, tomaten (in plakjes), komkommer (in plakjes) en rode ui (in ringen); verdeel naar smaak vleesjus erover.

Variatietip:

Ook heerlijk met Zuurgoed Trafasie.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*