reward
Surinaams Kookboek Bestellen

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Bojo (cassave lekkernij)

Kookboek Bestellen

Surinammseten
1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Lekkernij.
Voor 10 personen.
45 minuten.
Zoet.
Oven.
 
Ingrediënten:
  • mespuntje zout
  • 1 1/2 kopje melk
  • 300 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 2-3 pakjes (16-24 gram) vanillesuiker
  • 50 gram sucade
  • 1 theelepel amandel essence (aroma)
  • 150 gram roomboter
  • Suikermuisjes
  • 1 kg Cassave geraspt (diepvries)
  • handvol gemalen of vers geraspte kokos
  • 30 ml Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk)

Bereidingswijze:

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.
TIP: Gebruik witte suiker voor een witte bojo of lichte basterd suiker voor een bruine bojo; voor een gele bojo, gebruik witte suiker en voeg hieraan natuurlijke gele passiekleurstof toe.

Serveertip:

De Bojo 1/2 - 1 uur af laten koelen en daarna in stukjes snijden; garneer met suikermuisjes.
Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink) of Sandhia's cocktails, shakes, punch.

Variatietip:

Gebruik in plaats van witte suiker bruine suiker; in Suriname wordt over het algemeen bruine suiker gebruikt. Bij gebruik van witte- en bruine suiker, wordt resp. een lichte en mooi bruine Bojo verkregen. Door het gebruik van witte suiker en extra eieren, wordt een mooi gele Bojo verkregen.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Ria
Ik ken het recept vanuit Suriname met blikje gecondenseerde melk .
Redactie
Gebruik witte suiker voor een witte bojo of lichte basterd suiker voor een bruine bojo; voor een gele bojo, gebruik witte suiker en voeg hieraan natuurlijke gele passiekleurstof toe.
Djita
Dag mensen, Wat een heerlijk gerecept zeg. Inderdaad Melissa, de kokosmelk staat in alle recepten (ongezond) in overvloed, 30ml is top!
Widia
ik wil graag weten hoe wordt die bojo zo geel ,gr,widia
Redactie
De hoeveelheid kokosmelk klopt, hierdoor is de Bojo niet vettig, maar toch heel lekker.
Melissa
Hallo Ik zit een beetje jullie recept van de bojo met andere te vergelijken. Maar alleen bij jullie staat dat er 30ml kokosmelk in moet. Maar ik vroeg me af of dat geen 300ml moet zijn omdat ik het verder overal zie staan. Ik wil dit graag weten omdat ik het recept graag een x wil maken.
naat
eten van bojo
Naam:*
Email:*
Bericht:*