reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen Sandhia's Bara (zachte en luchtige peulvruchtensnack)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Sandhia's Bara (zachte en luchtige peulvruchtensnack)

Kookboek Bestellen

1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voorgerecht/Hapje Tussendoor.
Voor 4 personen.
25 minuten excl. rijzen.
Kruidig.
Frituren.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:
ter daaraan toevoegen en kneden tot een zachte en luchtige deeg; dek de schaal met folie strak af en laat het deeg 2 uur rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht van tevoren klaarzetten en laten rijzen). 
STAP 2: Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een groot ei en ze daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens met de vinger een gat in het midden ervan maken. 
STAP 3: Ruim olie verhitten en de bara's daarin aan weerszijden enkele minuten op matig vuur goudbruin bakken, afscheppen en uitlekken op een servet. 
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveren met Faja Lobi Sambals & Chutney naar voorkeur.

Variatietip:

Probeer ook eens Gevulde Bara. Varieer de Gele Erwten Besan met Oerdie Besan en de tajerblad met andijvie. Ook lekker met homemade vers gemalen oerdie of gele erwten.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*