reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Kookboek Bestellen

Surinammseten
1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voor 4 personen.
20 minuten.
Kruidig.
Frituren.
 
Ingrediënten:
  • 2 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala)
  • 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie
  • Homemade Sandhia's Sambal & Chutney (naar eigen voorkeur)
  • 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten) 
  • stukje Madam Jeanette peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten) 
  • 2 tl komijn (gemalen en geroosterd)
  • 275 ml water
  • 2 tl boter
  • 2 tl kwark (magere)
  • 3½ tl zout
  • zonnebloemolie
  • 250 gr tajerblad of spinazie (fijn gesneden)

Bereidingswijze:

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen. 
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. 
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet. 

Serveertip:

Serveren met homemade Sandhia's Sambal & Chutney naar eigen voorkeur.

Variatietip:

Probeer ook eens Gevulde Bara

INFORMATIE:
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*