reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 13. Vis Gerechten Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Surinaamse kroket)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Surinaamse kroket)

Kookboek Bestellen

13. Vis Gerechten
Surinaamse Hapjes.
Voor 6-8 personen.
45 minuten.
Mild-Kruidig.
Koken en Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

1. Cassave:
STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.
2. Bakkeljauw:
STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. 
STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.  
STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin. 
STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. 
STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.
3. Kroket: 
STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Surinaamse Hapjes en Kookvideo's

Serveertip:

Serveren met tomatenketchup of chili saus.

Variatietip:

Varieer de cassave met aardappelen.

INFORMATIE:
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Rowie
Wat een overheerlijke snack, waarom word dit niet in de cafetaria's verkocht????
Naam:*
Email:*
Bericht:*