reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 13. Vis Gerechten Bakbanaan met bakkeljauw

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Bakbanaan met bakkeljauw

Kookboek Bestellen

Surinammseten
13. Vis Gerechten
Voorgerecht.
Voor 6 personen.
35 minuten.
Zoet-Pikant.
Bakken.
 
Ingrediënten:

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

Bakbanaan:
Snijd de banaan in schuine plakjes en kook die circa 5 minuten in ruim water, giet ze daarna af.
TIP: Let erop dat de bakbanaan rijp en hard is, immers met zachte bakbanaan kan geen toast bereid worden.
Bakkeljauw:
Kook de Bakkeljauw Trafasie 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten, spoel het daarna in een vergiet met koud water af en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in enkele minuten goudbruin. Voeg 3-4 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 tomaat, de tomatenpuree, de Trassie trafasie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

Serveertip:

Verdeel de bakkeljauw over elk plakje bakbanaan; garneer met een stukje tomaat en selderij.

Variatietip:

Snijd 4 hardgekookte eieren in partjes en garneer de toast daarmee; schenk Sweet Chili Sauce Trafasie (Surinaamse zoet-pikante sauce) erover. Voor een pikantere smaak kan worden gebruikt Madam Jeanette Trafasie (gle hot sauce).

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*