Bereidingswijze:
Ruim olie in een wok dampend heet laten worden.
De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden; Roti Bakmeel Trafasie, zout, suiker en Seven Up direct in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag; de geschilde bakbananen in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en direct in de olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet.
Voeg in een steelpan 200 gr Pinda Sambal Trafasie toe, schenk hieraan 200ml water en al roerend koken tot de gewenste dikte.
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveer de Baka Bana met Pinda Sambal Trafasie; Baka Bana kan zowel warm als koud geserveerd worden en kan eventueel vooraf bereid worden.
Variatietip:
Vervang de Seven Up met halfvolle melk voor een zachte (niet krokante) baka bana.