reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Kookboek Bestellen

1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voorgerecht en/of Hapje Tussendoor
Voor 4 personen.
15 minuten.
Zoet.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:

STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet. 
STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.
TIP: Probeer ook de volgende populaire hapjes: Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip:

Schenk Pinda Sambel Trafasie over de Baka Bana; Baka Bana kan zowel warm als koud geserveerd worden en kan eventueel vooraf bereid worden.

Variatietip:

Vervang de Seven Up met halfvolle melk voor een zachte (niet krokante) Baka Bana.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Redactie
Beste Sabine, je kan het koud en/of warm opdienen; tevens kan het van te voren bereid worden.
Redactie
Beste Sabine, je kan het koud en/of warm opdienen; tevens kan het van te voren bereid worden.
Sabine
Ik vroeg me af of het koud of warm gegeten kan worden! Ik wil het straks op mijn verjaardag maken maar kan het uren vantevoren gemaakt worden?
Redactie
Beste Frieda, de frisdrank zorgt ervoor dat de baka bana een krokante bite krijgt;hiervoor wordt ongekleurde frisdranken gebruikt om te voorkomen dat de baka bana een andere kleur krijgt.
frieda
Waarvoor is de frisdrank??
Test
Test message
Naam:*
Email:*
Bericht:*