reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Wie zijn wij: een familiegeschiedenis

Wie zijn wij: een familiegeschiedenis

Op deze website zijn familierecepten opgenomen uit de authentieke Surinaamse keuken; al deze recepten zijn thuis één voor één door Jay Laigsingh samen met zijn vrouw Sandhia en hun 3 zonen op authenticiteit uitgetest en beoordeeld. Deze gerechten worden bereid met verse én gerijpte kruiden en specerijen en tevens met verse groenten; daardoor beantwoorden ze aan de smaak- en kwaliteitseisen van liefhebbers van lekker en gezond Surinaams eten, reden dat deze gerechten ook deel zijn gaan uitmaken van het thuismenu van deze familie. Ongetwijfeld zullen deze exclusieve gerechten ook jullie thuismenu verrijken!


Jay Laigsingh’s passie voor Surinaams eten kwam niet zomaar uit de lucht vallen: 35 jaar geleden richtte Jay als student Faja Lobi op, met 10 gulden zakgeld vanuit de garage van zijn ouders. Een droom, die begon bij een kleine toko eerst in Arnhem, daarna in Amsterdam, groeide uit tot een eigen productiebedrijf. Zo realiseerde hij samen met zijn gezin een nog grotere droom, namelijk het met passie en liefde ontwikkelen van exclusieve producten, recepten, kookvideo’s en kookboeken speciaal voor hun (inmiddels 600.000) culinaire vrienden. Jay en zijn familie vinden het geweldig om hun culinaire vrienden hiermee in staat te stellen de lekkerste Surinaamse gerechten te bereiden, waarmee ze zichzelf, hun familie en vrienden verblijden.  

 

Samen met zijn vrouw Sandhia Laigsingh zette Jay de productieactiviteiten op om de heerlijke Surinaamse keuken blijvend aan de man te brengen. Sandhia bleek een perfecte businesspartner en Faja Lobi als familiebedrijf was geboren, waarvoor het stel nog steeds met dezelfde passie Surinaamse levensmiddelen ontwikkelt; alle Faja Lobi producten zijn ontwikkeld door Jay en Sandhia.  

 

 

Aangezien Faja Lobi naast een grote populariteit onder Surinaamse Nederlanders, ook een steeds toenemende populariteit geniet onder autochtone Nederlanders, was het onmogelijk om het bedrijf nog met z’n tweeën te runnen. Daarom wordt het echtpaar bijgestaan door haar 3 zoons. Vishay Laigsingh heeft daarbij de dagelijkse operationele leiding over het bedrijf, stuurt het sales team aan en maakt deel uit van het directieteam. Vishnu Laigsingh en Rajiv Laigsingh voorzagen het bedrijf destijds van een verfrissende academische inbreng. Mede dankzij deze gevarieerde expertises is Faja Lobi erin geslaagd om de modernste technologie- en marketingtechnieken toe te passen om haar doelgroep te bereiken.