reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Wie zijn wij: een familiegeschiedenis

Wie zijn wij: een familiegeschiedenis

Op deze website zijn exclusieve familierecepten opgenomen van de familie Jay Laigsingh, in 1975 geëmigreerd uit Suriname naar Nederland; deze recepten vormen de kers op de taart uit de Surinaamse keuken en zijn thuis één voor één door Jay Laigsingh samen met zijn vrouw Sandhia en hun 3 zonen op authenticiteit uitgetest en beoordeeld. De gerechten worden bereid met verse én gerijpte kruiden en specerijen en tevens met verse groenten; daardoor beantwoorden ze aan de smaak- en kwaliteitseisen van liefhebbers van lekker en gezond eten, reden dat deze gerechten deel uitmaken van het dagelijks thuismenu van de familie. Ongetwijfeld zullen deze exclusieve gerechten ook jullie thuismenu verrijken!


Jay Laigsingh’s passie voor eten kwam niet zomaar uit de lucht vallen: 35 jaar geleden richtte Jay als student Faja Lobi op, met 10 gulden zakgeld vanuit de garage van zijn ouders. Een droom, die begon bij een kleine toko eerst in Arnhem, daarna in Amsterdam, groeide na zijn afstuderen aan de HEAO-BE te Arnhem uit tot een eigen productiebedrijf. Zo realiseerde hij samen met zijn gezin een nog grotere droom, namelijk het met passie en liefde ontwikkelen van exclusieve producten, recepten, kookvideo’s en kookboeken speciaal voor hun (inmiddels 600.000) culinaire vrienden. De familie vindt het geweldig om haar culinaire vrienden hiermee in staat te stellen deze tongstrelende gerechten te bereiden, waarmee ze zichzelf, hun familie en vrienden verblijden.  

 

Samen met zijn vrouw Sandhia Laigsingh zette Jay de productieactiviteiten op om deze heerlijke gerechten blijvend aan de man te brengen. Sandhia bleek een perfecte businesspartner en Faja Lobi als familiebedrijf was geboren, waarvoor het stel nog steeds met dezelfde passie de Faja Lobi producten ontwikkelt.

 

 

Aangezien Faja Lobi naast een grote populariteit onder Surinaamse Nederlanders, ook een grote populariteit geniet onder autochtone Nederlanders, vegetariërs, flexitariërs en andere levensgenieters, was het onmogelijk om het bedrijf nog met z’n tweeën te runnen. Daarom wordt het echtpaar bijgestaan door haar 3 zoons. Vishay Laigsingh heeft daarbij de dagelijkse operationele leiding over het bedrijf, stuurt het sales team aan en maakt deel uit van het directieteam. Vishnu Laigsingh en Rajiv Laigsingh voorzagen het bedrijf destijds van een verfrissende academische inbreng. Mede dankzij deze gevarieerde expertises is Faja Lobi erin geslaagd om de modernste technologie- en marketingtechnieken toe te passen om haar doelgroep te bereiken.