reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home De Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken

Nederland en Suriname hebben een relatie van meer dan driehonderd jaar. Mede om deze reden hebben grote aantallen mensen uit Suriname de afgelopen decennia besloten om zich in Nederland te vestigen. Daarbij wilden zij natuurlijk graag de authentieke Surinaamse keuken behouden, want wat is er nou lekkerder dan puur Surinaams op je bord?


Een unieke keuken

De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, omdat de Surinaamse bevolking afkomstig is uit veel verschillende landen. Daardoor is de Surinaamse keuken een heerlijke combinatie geworden van een groot aantal internationale keukens, zoals Hindoestaans, Creools, Chinees en Javaans, maar bijvoorbeeld ook Nederlands, Joods en Indiaans. In Surinaams eten hebben al deze nationaliteiten het beste van hun culinaire werelden gecombineerd: dat proef je! Dit is wat Surinaams eten zo uniek en lekker maakt.

 

 

Het probleem…

De Surinaamse keuken is één van de snelst groeiende buitenlandse keukens in Nederland, maar écht Surinaams eten is niet zo één-twee-drie te bereiden. De Surinaamse huisvrouw doseert haar ingrediënten namelijk op gevoel. Daarbij komt ook nog eens dat de beste Surinaamse recepten geheim en ingewikkeld zijn en elke streek cq familie veelal haar eigen recepten kent… Niet al te makkelijk dus. Dat is voor veel liefhebbers van de Surinaamse keuken een groot probleem: wie wil er nou niet genieten van een echte Surinaamse roti kip masala?

 

Faja Lobi: de oplossing!

Om dit probleem op de lossen heeft Faja Lobi de afgelopen dertig jaar geleidelijk de Faja Lobi producten ontwikkeld die jou helpen bij het bereiden van de perfecte, authentieke Surinaamse maaltijd. De Faja Lobi producten zijn met veel zorg ontwikkeld met originele, home-made familierecepten in een uitgebalanceerde samenstelling, waarmee Faja Lobi de beste geheimen uit de Surinaamse keuken voor je ontrafeld.

Om de authenticiteit van deze gerechten te waarborgen, worden de Faja Lobi producten bereid met…

  • Verse kruiden en specerijen, rechtstreeks geïmporteerd van de telers. Hierdoor blijven versheid, smaak en kwaliteit optimaal; per Faja Lobi product worden tot wel 30 verschillende kruiden en specerijen gebruikt.
  • Homemade (veelal geheime) familierecepten, waarbij pure zorgvuldig samengestelde kruidenmixen 6 weken vooraf worden gerijpt. Surinaamse gerechten smaken na een dag lekkerder, echter doordat de Faja Lobi kruidenmixen vooraf reeds zijn gerijpt, smaken de hiermee bereide Surinaamse gerechten al direct na bereiding net zo lekker. 

  • Verse Surinaamse bouillon in plaats van Maggi bouillonblokjes.
  • Sieuw, Surinaamse sojasaus bereid volgens authentiek Surinaams recept.

Faja Lobi: basis ingrediënten  

Faja Lobi producten zijn geen kant en klare producten, maar de belangrijkste basis ingrediënten bereid met verse én gerijpte kruiden om de échte Surinaamse gerechten naar eigen smaak te bereiden; zij bieden oneindige variatiemogelijkheden: met elk Faja Lobi product kunnen nl. tot 70 verschillende gerechten worden bereid, aangezien hiermee ook de talrijke streek- en familiegerechten, die de Surinaamse keuken rijk is, bereid worden.  


Faja Lobi: plantaardig, allergeen- en glutenvrij

Faja Lobi producten zijn, op enkele producten na (o.a. Trassie Trafasie), plantaardig en geschikt voor vegetariërs; ook zijn de meeste Faja Lobi inmiddels allergeen- en glutenvrij.

 

Recensies over Faja Lobi

Faja Lobi producten behoren tot de meest gebruikte producten in de Surinaamse keuken en behoort de website van Faja Lobi 4 jaar op rij tot de beste culinaire website van Nederland, lees hieronder de ervaringen van onze vrienden:

Recepten & Kookvideo’s

De Faja Lobi producten met alle geheimen uit de Surinaamse keuken zijn één ding, maar dan staat er geen Surinaamse huisvrouw in je keuken om je te helpen met de bereiding. Omdat wij zulke enthousiaste culinaire vrienden hebben die het beste uit Surinaams eten naar boven willen halen, besloten wij om inspirerende easy-to-use recepten en kookvideo’s te ontwikkelen. Van deze recepten zijn tevens deel 1 t/m 5 van ons eigen kookboek, Sandhia’s Recepten, uitgebracht. Hierin leggen we de bereiding van Surinaamse gerechten stap voor stap uit, op een duidelijke en makkelijke manier.

Zo kunnen onze culinaire vrienden, levensgenieters die houden van Surinaams eten, thuis genieten van de geheimen uit de Surinaamse keuken en zelf snel en simpel authentieke Surinaamse gerechten zoals roti, kip masala, pom, tjauw min, moksie metie bereiden. Dankzij de Faja Lobi producten sta je geen halve dag, maar een halfuur in de keuken. Lekker makkelijk, en toch gezond en authentiek!

 

Vlees & Bereidingsduur

In de meeste van onze recepten wordt kippenvlees gebruikt, dit kan eventueel vervangen worden met vlees naar eigen voorkeur of met vleesvervangers.  

De bereidingsduur van deze Surinaamse gerechten is gebaseerd op bereiding met inductie en heteluchtoven; de bereidingsduur varieert echter per warmtebron, raadpleeg hiervoor de handleiding van je warmtebron.