reward
Home De Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken

Nederland en Suriname hebben een relatie van meer dan driehonderd jaar. Mede om deze reden hebben grote aantallen mensen uit Suriname de afgelopen decennia besloten om zich in Nederland te vestigen. Daarbij wilden zij natuurlijk graag de authentieke Surinaamse keuken behouden, want wat is er nou lekkerder dan puur Surinaams op je bord?

 

Een unieke keuken

De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, omdat de Surinaamse bevolking afkomstig is uit veel verschillende landen. Daardoor is de Surinaamse keuken een heerlijke combinatie geworden van een groot aantal internationale keukens, zoals Hindoestaans, Creools, Chinees en Javaans, maar bijvoorbeeld ook Nederlands, Joods en Indiaans. In Surinaams eten hebben al deze nationaliteiten het beste van hun culinaire werelden gecombineerd: dat proef je! Dit is wat Surinaams eten zo uniek en lekker maakt.

 

 

Het probleem…

De Surinaamse keuken is één van de snelst groeiende buitenlandse keukens in Nederland, maar écht Surinaams eten is niet zo één-twee-drie te bereiden. De Surinaamse huisvrouw doseert haar ingrediënten namelijk op gevoel. Daarbij komt ook nog eens dat de beste Surinaamse recepten geheim en ingewikkeld zijn… Niet al te makkelijk dus. Dat is voor veel liefhebbers van de Surinaamse keuken een groot probleem: wie wil er nou niet genieten van een echte Surinaamse roti kip masala?

 

Faja Lobi: de oplossing!

Om dit probleem op de lossen heeft Faja Lobi de afgelopen dertig jaar geleidelijk de Faja Lobi producten ontwikkeld die jou helpen bij het bereiden van de perfecte, authentieke Surinaamse maaltijd. Onze producten zijn ontwikkeld met originele, home-made familierecepten in een uitgebalanceerde samenstelling. Faja Lobi ontrafelt hierbij voor jullie de beste geheimen uit de Surinaamse keuken. Het ontwikkelen doen we natuurlijk met veel zorg en op de meest authentieke manier.

 

De Faja Lobi producten met alle geheimen uit de Surinaamse keuken zijn één ding, maar dan staat er geen Surinaamse huisvrouw in je keuken om je te helpen met de bereiding. Omdat wij zulke enthousiaste culinaire vrienden hebben die het beste uit Surinaams eten naar boven willen halen, besloten wij om easy-to-use recepten en kookvideo’s te ontwikkelen. Daarin leggen we de bereiding van Surinaamse gerechten stap voor stap uit, op een duidelijke en makkelijke manier. Zo kan iedereen thuis genieten van de geheimen uit de Surinaamse keuken. Van onze recepten zijn tevens verschillende delen van ons eigen kookboek, Sandhia’s Recepten, uitgebracht. Vanwege de overweldigende vraag zal deel 5, als kers op de taart, in 2018 worden gelanceerd!

 

Zo kunnen onze culinaire vrienden, levensgenieters die houden van Surinaams eten, snel en simpel authentieke Surinaamse gerechten zoals roti, kip masala, pom, saoto en moksie metie zelf bereiden. Dankzij onze convenienceproducten sta je geen halve dag, maar een halfuur in de keuken. Lekker makkelijk, en toch authentiek!