reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Vlees Gerechten Surinaamse Bami met Gehaktbal Trafasie

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Surinaamse Bami met Gehaktbal Trafasie

Kookboek Bestellen

8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
40 minuten.
Mild-Kruidig.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:

1. Gehaktbal Trafasie:
STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. 
STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.
2. Verse Fond Trafasie:
STAP 3: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.
3. Bakken:
STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
STAP 5: Voeg Verse Fond Trafasie aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 25 minuten op laag vuur gaar bakken.
4. Surinaamse Bami: Zie Recept Surinaamse Bami
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Gehaktballen en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer met Surinaamse bami; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip:

Varieer de Surinaamse bami met Surinaamse nasi.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*