reward
Home Nieuws Tajerblad

Tajerblad

Tajerblad, ook wel boterblad genoemd, is een heerlijke bladgroente die veel wordt gebruikt in de Surinaamse keuken. Het blad is afkomstig van een knol waaruit grote bladeren groeien. Tajerblad is te vergelijken met spinazie, maar heeft een fijnere smaak. Dat niet alleen, tajerblad is rijk aan calcium en ijzer en bevat vitamine A, B2 en C. Evenals kousenband reuze gezond dus. Let er bij de aankoop op dat het mooi donkergroen en stevig is; behandel het voorzichtig, aangezien tajerblad breukgevoelig is. In de koelkast is tajerblad 2 dagen houdbaar.

 

Hoe bereid je tajerblad?

Verwijder de stengels van de bladeren (en de dikste nerven indien aanwezig), was de bladeren goed. Leg vervolgens een aantal bladeren op elkaar, rol ze op en snijd ze in reepjes. Je kan tajerblad conbineren met Surinaamse vlees- en visgerechten, maar ook gebruiken in bara, salades of soepen.

Een lekker recept met tajerblad lees je hier:  http://bit.ly/2ipmiII

  

 Waar kan je tajerblad kopen?

Surinaamse toko’s en Chinese supermarkten.