reward
Home Even voorstellen!

Even voorstellen!

Familie Jay B. Laigsingh.

Sinds de jaren 40 is de familie Laigsingh in Nickerie, de graanschuur van Suriname, actief in de rijsthandel met eigen rijstpellerijen en rijstpercelen, alsmede in de food business, waardoor de familie over een decennia lange knowhow van de Surinaamse keuken beschikt. In 1975 is de familie naar Nederland geëmigreerd en na het afstuderen van Jay B. Laigsingh in 1983 aan de HEAO-BE te Arnhem, werden de productie activiteiten door hem, samen met zijn echtgenote en 3 zonen, voortgezet met de oprichting van Faja Lobi Food BV. De productie, distributie, marketing en verkoop van de door hen of van de in opdracht van hen door co-producers vervaardigde Faja Lobi producten vinden plaats door het familiebedrijf Faja Lobi Food BV.

 

Fajalobi

 

Faja Lobi producten.

De Surinaamse huisvrouw doseert haar ingrediënten op gevoel en de beste Surinaamse recepten zijn geheim en ingewikkeld, wat voor liefhebbers van de Surinaamse keuken een groot probleem vormt.
Hieruit vloeit een belangrijke missie van de familie voort, nl. het ontwikkelen en produceren van authentieke basisproducten in een uitgebalanceerde kruidensamenstelling, volgens de originele Surinaamse recepten overgedragen van moeder op dochter, en van het Surinaams Kookboek Sandhia's Recepten Deel 5, teneinde liefhebbers van de Surinaamse keuken in staat te stellen authentieke Surinaamse gerechten te kunnen bereiden; deze producten worden op de markt gebracht onder het bekende merk Faja Lobi.
De Faja Lobi producten zijn thans de meest gebruikte producten in de Surinaamse keuken en zijn verkrijgbaar bij alle grote supermarktketens in o.a. Nederland, Suriname, Curacao. De fanpage van Faja Lobi op Facebook, met circa 350.000 fans, behoort tot de grootste culinaire fanclub van Suriname en Nederland.
De website www.surinaamseten.nl heeft in 2014 en 2015 2 awards gewonnen voor de beste en populairste culinaire webiste van Nederland.


Surinaamse Keuken Internationaal.

De Surinaamse keuken is samen met Faja Lobi tevens sterk vertegenwoordigd op internationale podia o.a.:

Om deze reden zijn de recepten op deze website in meerdere talen beschikbaar.